Föreningsinformation

Vår adress är:
Folkare Släktforskarförening
Poppelvägen 2A
774 41 Avesta

Telefon 076-795 81 87

Vårt email: folkare.fsf(at)telia.com, eller kontakta oss Här.

Öppettider:
Forskning på tider efter överenskommelse per telefon ovan.

Folkare Släktforskarförening (FSF) bildades den 9 april 1987 och är en förening för alla släkt- och bygdeforskare med intresse för södra Dalarna. Hösten 2014 har föreningen nästan 300 medlemmar. De flesta är bosatta i Avesta och Hedemora kommuner, men föreningen har även medlemmar från andra orter och i utlandet. I medlemsavgiften ingår medlemsbladet An-Siktet med reportage, artiklar, antavlor och annat smått och gott för släkt- och bygdeforskare.

FSF flyttade 2013 till en lokal på Poppelvägen 2A i Avesta. Där kan medlemmarna bedriva sin forskning med hjälp av abonnemangen på SVAR och Arkiv Digital och för den som föredrar mikrokort så finns också den möjligheten. Förutom död- och begravningsregistren finns många andra register inlagda på en dator till forskarens hjälp.

FSF har också ett litet bibliotek med intressanta böcker som till största delen är gåvor från medlemmar. Dessutom finns medlemstidningar från många släktforskarföreningar i Sverige och Finland.

FSF har en omfattande verksamhet. Förutom medlemsmöten arrangerar föreningen föreläsningar, studieresor, utställningar mm och från 2013 har vi återupptagit kursverksamhet i föreningens regi.

FSF är ansluten till Sveriges Släktforskarförbund.

 

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *